10 factoren die je zou moeten overwegen bij het selecteren van een vergaderlocatie
06/09/2019
De eerste stappen naar een fantastische workshop lees je hier
25/09/2019

10 verrassende feiten over varkentjes

Vlak naast het Melkhuisje, op een terrein van bijna 200m2 groot, verblijven al een paar jaar 3 allerschattige hangbuikzwijntjes: Billy, Bob en Dits. Maar waarom ben ik zo verknot aan hen? Om een heleboel redenen! Breng deze jongens zeker een bezoekje tijdens je verblijf in het Melkhuisje!

Het eenvoudige varken is allesbehalve ‘beestachtig’. Inderdaad, want hieronder kan je enkele dingen lezen die je misschien nog niet wist over deze opmerkelijke dieren.

  1. Pasgeboren biggen leren rennen naar de stem van hun moeder en kunnen hun eigen naam herkennen tegen de tijd dat ze 2 weken oud zijn. Van zeugen is zelfs bekend dat ze ‘zingen’ met hun jonge jongen terwijl ze borstvoeding geven!
  2. Denk je dat varkentjes langzaam en log zijn? Dat zijn ze helemaal niet! Volwassen varkentjes kunnen snelheden tot 11 km/u halen. Zou jij het beter kunnen doen?  Zal ik ze inschrijven voor een marathon?
  3. “Zweten als een varken”, waar komt het toch vandaan? Want varkens hebben nauwelijks zweetklieren. Eén van de beste manieren om ze te laten afkoelen, is wentelen in heerlijke modder.
  4. Het piepen van een varkentje kan zo luid zijn als 115 decibel – dat is 3 decibel hoger dan het geluid van een supersonisch vliegtuig.
  5. En als ze niet piepen, dan praten ze. Varkentjes communiceren constant met elkaar.  Meer dan 20 verschillende stemmingen zijn geïdentificeerd: van het roepen van een vriend naar ‘ik heb honger!’
  6. Naast piepen of praten, zullen varkentjes bijna alles eten – inclusief menselijke botten. In 2012 werd een boer in Oregon, Amerika, door zijn varkens opgegeten na een hartaanval. Tegen de tijd dat een bezorgd familielid hem ging zoeken, bleef alleen zijn kunstgebit achter…
  7. Varkentjes zijn vooral ook willekeurig… Geloof me vrij… Bovenal zijn varkentjes vooral ook zeer intelligente en ongelofelijk sociale dieren. Wanneer ze in groep zijn, zullen ze zich dicht bij elkaar nestelen en liever neus-tegen-neus slapen. Studies hebben ook aangetoond dat ze dromen, net als wij.
  8. En dromen zijn niet de enige manier waarop varkentjes op mensen lijken – hun genetische samenstelling ligt ook heel dicht bij de onze. Daarom worden stamcellen van varkens door wetenschappers gebruikt om behandelingen voor menselijke ziekten te onderzoeken.
  9. Afgezien van hun levensreddende vermogens, wordt het varkentje ook geassocieerd met vruchtbaarheid en viriliteit in China. Dit heeft ertoe geleid dat varkensstandbeelden prominent worden weergegeven in de slaapkamers van Chinese stellen die proberen kinderen te krijgen.
  10. En tot slot, we hebben allemaal varkentjes zien wentelen in de modder, maar hoe zit het met zwemmen in een kristalheldere zee? Op het onbewoonde Bahaman-eiland Big Major Cay, is het dat wat ze precies doen. Een populatie van wilde, in het water levende zwijnen regeert het eiland. Ze zwemmen met plezier achter de boten aan, in de hoop dat ze beloond worden met een smakelijke snack.

 

Zeg nu nog eens dat varkentjes niet intrigerend zijn!

Tot in het Melkhuisje!

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /www/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 286

Geef een reactie