Het geheim van een succesvolle persconferentie
03/02/2020
Communiefeest in de herfst. Maak er een prachtig feest van met deze tips
Communiefeest in de herfst. Maak er een prachtig feest van met deze tips
13/05/2020

15 leuke ideeën om jullie huwelijksverjaardag te vieren

Of je nu een jaar of vijftig bent getrouwd, elke huwelijksverjaardag is er eentje om te koesteren en om speciaal te zijn. Voor jullie beiden, voor jullie gezin of voor de hele familie. Ikzelf houd enorm van verrassingen. Dus als ik mijn ogen sluit en mijn ideeën-fontein op gang komt, ben ik niet meer te houden. Ik deel graag met jou de 15 leukste ideeën (en risicoloze :)) om jouw huwelijksverjaardag te vieren!

Alvast proficiat! En geniet van elkaar en van de liefde!

1. Een geschenk geven

Het volgen van de traditionele lijsten kan een geweldige bron van cadeau-ideeën zijn, terwijl je ook een creatieve speelruimte krijgt.

Bijvoorbeeld, het traditionele geschenk om te geven na 1 jaar huwelijk is papier. Maar daarin kan je je volledig laten gaan! Een plakboek, kaarten, ja, zelfs behangpapier.

Belangrijke traditionele jubileumgeschenkjaren zijn:

 • 1 jaar: papier
 • 5 jaar: hout
 • 10 jaar: tin
 • 15 jaar: kristal
 • 20 jaar: porselein
 • 25 jaar: zilver
 • 30 jaar: parelmoer
 • 35 jaar: robijn
 • 40 jaar: smaragd
 • 45 jaar: vermeille
 • 50 jaar : goud
 • 60 jaar: diamant
 • 70 jaar: platina
 • 80 jaar: eik
 • 90 jaar: graniet

2. Wissel liefdesbrieven uit

Noteer wat van je favoriete dingen zijn die je partner dit jaar voor je heeft gedaan, hoe ze indruk op je gemaakt hebben en waarom je van ze houdt. Ga in detail en toon je partner dat je hem/haar waardeert en opmerkt.
Voor een bonus, in plaats van het uitwisselen in briefvorm, sla ze op op je computer tot het volgende. Bij het volgende jubileum kun je nieuwe brieven schrijven, die opslaan en vervolgens de brieven openen die je de laatste jaren hebt geschreven. Dit is een geweldige manier om een verjaardagstraditie te beginnen!

3. Verander je favoriete foto in een kunstwerk

Is er een foto waar je dol op bent? Van jou? Van je familie? Tijd om te laten vergroten op een mooie canvas! Of, voor een extra speciaal tintje: een lokale kunstenaar opdracht geven om van de foto een schilderij te maken!

4. Maak een mixtape

Voeg liedjes toe waarvan je denkt dat je partner ze leuk vindt of nummers die je eraan herinneren hoe jij je bij hem/haar voelt. Probeer je afspeellijst samen met je partner tot een liefdesverhaal te maken. Je partner kan ook naar deze mixtape luisteren wanneer je een tijdje ver weg van elkaar doorbrengt.

5. Vakantie nemen

Vertel je partner om zijn/haar koffers te pakken zonder te vertellen waar je naartoe gaat. Een
verrassingsvakantie kan spannend zijn en je hoeft zelfs nergens heen te gaan! Boek voor een
snellere reis een lokale hotelkamer en vertel uw echtgenoot de avond ervoor om de koffers te
pakken en klaar te zijn om opgehaald te worden van het werk.

6. Bezoek opnieuw de locatie van je huwelijksreis

Als je een geweldige tijd gehad hebt tijdens je huwelijksreis, neem dan een uitje en ga terug naar daar. Herbeleef de activiteiten uit die je tijdens je huwelijksreis hebt gedaan, maar wees ook niet bang om buiten je comfortzone te kijken en nieuwe dingen uit te proberen!

7. Huur je droomauto en maak een roadtrip

Heb je altijd al een snelle Porsche willen rijden? Of droomt je partner ervan om met een rode Corvette over de snelweg te racen? Als je kunt, rijd dan de hele nacht totdat je een hotel vindt of. Gaat dat niet? Maak een dagtocht.

8. Neem een staycation als je niet wilt reizen

Kies een weekend om thuis te blijven, alleen jullie tweeën. Als je kinderen hebt, vraag een goede vriend of familielid of de kinderen bij hen kunnen blijven. Doe hetzelfde voor huisdieren of andere verantwoordelijkheden die je misschien hebt. Neem je tijd thuis alleen om romantische diners te hebben en samen naar jullie favoriete films te kijken, of om te ontspannen in het bad.

9. Organiseer een feestje

Als het een groot jubileumjaar is, of als je gewoon je liefde wilt vieren met de mensen die je lief hebt, organiseer dan een feestje en nodig ze allemaal uit! Verstuur uitnodigingen en huur een mooie, gezellige locatie voor de speciale dag. Bonuspunten: speel de muziek die populair was in het jaar dat je trouwde. Of vraag je gasten om zich te verkleden in de tijd van toen!

10. Herbekijk samen jullie trouwvideo

Dit kan vooral geweldig zijn als je jonge kinderen hebt die hun moeder als een prinses kunnen zien of het geweldig vinden om hun mama en papa te zien kussen! Schenk gerust een glaasje bubbels uit bij het kijken en verander de nacht in een waar dansfeest!

11. Maak een bioscoop op in je achtertuin

Hang een wit laken tegen een hek of muur. Koop of huur een projector en bekijk jullie favoriete film, de eerste film die jullie samen zagen of de meest populaire film uit het jaar dat jullie trouwden. Vergeet de popcorn en een heerlijk glaasje ‘druivensap’ niet. Wees lief voor elkaar, neem de tijd om tussendoor te knuffelen en hou elkaars hand vast zoals in een echte bioscoop. Het zijn jullie privé twinseats vanavond. Het is tenslotte jouw jubileum!

12. Leer samen iets nieuws

Getrouwd leven kan soms een routine worden en zelfs als je van die dagelijkse routine houdt, merkt je misschien dat je geen nieuwe dingen leert of nieuwe ervaringen uitprobeert.

Breng een frisse wind in jullie leven met een les, cursus of workshop. Lessen die jullie zouden kunnen volgen:

 • Een taalcursus voor beginners voor een taal die jullie altijd al wilde leren
 • Een zeil- of surfles samen
 • Pottenbakken
 • Een dansles zoals swing of salsa
 • Een kook- of bakles
 • Massagecursus

13. Ga naar de plek waar je bent verloofd

Neem deze keer de tijd om je geloften te hernieuwen of – als je het minder formeel wilt doen – de tijd om elkaar te vertellen waarom je zonder twijfel weer met elkaar zou trouwen.

14. Deel je wensen voor de toekomst op een wensput

Verzamel centen van het jaar dat je getrouwd was en gooi ze in een fontein of bron terwijl je een wens doet. In plaats van de wensen in je hoofd te doen, zeg ze hardop, en praat er dan samen over. Hoe kunnen jullie elkaar in het komende jaar steunen? Als jullie samen veel reizen, is het ook leuk om centjes uit alle hoeken van de wereld te gebruiken.

15. Schrijf een briefje in een fles

Neem een ​​middag de tijd om je liefdesverhaal samen te schrijven. Stop je verhaal in een fles en gooi het in zee! Niet alleen deel je je liefdesverhaal met de wereld, maar je vindt het misschien ook spannend om te bedenken dat je je liefde en leven deelt met iemand die je nooit zult ontmoeten! Zorg ervoor dat je geen persoonlijke gegevens invoert, zoals je achternaam of adres.

Het Melkhuisje kan die mooie locatie zijn waar jullie in een huiselijke sfeer kunnen genieten van jullie jubileumfeest! Wees welkom!

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /www/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 286

Geef een reactie