35 ideeën voor geldinzamelacties

BLOG       |       CONTACT        |        OVER ONS        |        FAQ        |      INSPIRATIE

35 ideeën voor geldinzamelacties

Music for Life is officieel van start gegaan! Wat kijk ik altijd uit naar die tijd van het jaar. Een periode die overstroomt van hartverwarmende initiatieven, veel liefde, veel warmte en vooral veel centjes voor goede doelen die zich dagelijks inzetten en fantastisch werk leveren! Broed je al een tijdje op een leuke actie? Is er een goed doel dat je graag wilt steunen, maar je weet niet hoe? Ik ging even creatief voor je aan de slag en bedacht alvast 35 originele ideeën voor geldinzamelacties! 

35 ideeën voor geldinzamelacties
Idee 1. Modeshow met tweedehands kleding

Heb je een catwalk? Heb je modellen? Misschien zelfs wat haute-couture-items? In feite heb je geen van bovenstaande nodig om een benefietmodeshow op poten te zetten. Alles wat je nodig hebt is tweedehands kleding waar je graag vanaf wilt, voldoende ruimte en een handvol vriendinnen die bereid zijn om het beste van zichzelf te geven. Zo verkoop je jouw tweedehandskleding in no-time voor het goede doel!

Idee 2. Een veiling

Pak het creatief aan met de veilingitems. Misschien heb jij een uniek stuk op zolder liggen dat voor jou weinig betekenis heeft, maar waar een ander zeker geld voor wil geven.

Idee 3. Fancy fair

Een fancy fair is altijd een leuke manier om geld in te zamelen. En je kunt er zo veel of weinig in investeren als binnen je budget past. Sla de klassieke grabbelton en ballenbak over en verzin eigen spelletjes met zelfgemaakte kraampjes en kostuums voor een persoonlijkere eventervaring dat minder kost.

Idee 4. Speurtocht

Gebruik een app zoals Troovie om een speurtocht op te zetten waar je deelnemers via een app mee aan de slag kunnen. Na de speurtocht nog een pannenkoek op een leuke locatie en de dag kan niet meer stuk!

Idee 5. Ballonprikken

Vul een ruimte met ballonnen, stop in enkele ballonnen prijzen en verkoop naalden aan bezoekers zodat ze voor een prikkie een prijs kunnen winnen.

Idee 6. Ochtendfeestje

Een alcoholvrij dansfestijn met chique mocktails van gezond vers geperst vruchtensap. Probeer bijvoorbeeld deze cranberry-gingerale mocktail van Albert Heijn!

Idee 7. Verkleedfeest

Chique gala’s zijn passé. Niet iedereen wil in driedelig kostuum op komen draven. Geef je feest in plaats daarvan een thema zoals ‘Kom verkleed als je favoriete cartoon’ of ‘Raad eens welke celebrity ik ben?’.

Idee 8. Cocktailparty

Organiseer een cocktailparty en laat gasten aan de deur bekers kopen tegen een verhoogde prijs die je aan goede doel schenkt. 

Idee 9. Silent disco

Je hoeft geen professionele dj of artiest in te huren. Maak eerst gewoon een waanzinnige afspeellijst en geef elke bezoeker bij aankomst een hoofdtelefoon.

Idee 10. Fototentoonstelling

Vraag deelnemers zelf genomen foto’s in te leveren die betrekking hebben op je goede doel. Organiseer een opening van de tentoonstelling waarbij bezoekers entree betalen en je de foto’s bij opbod verkoopt.

Idee 11. Knipfeestje

Benader een lokaal kapsalon en vraag de stylisten hun tijd te schenken om mensen te knippen. Klanten betalen daarna wat zij hun kapsel waard vinden en al het geld gaat naar je doel.

Idee 12. Kledingruil

Iedereen brengt een zak kleren mee die ze toch niet meer dragen. Hang alles aan winkelrekken en laat de deelnemers één nieuwe kledingstuk kiezen in ruil voor hun donatie. Verkoop de rest voor het goede doel.

Idee 13. Quiz

Organiseer een trivial-avond op locatie en laat deelnemers betalen om mee te doen. 

Idee 14. Wereldrecordpoging

Geef gasten een lijst met ‘zeer haalbare wereldrecords’ die ze tijdens je event kunnen proberen te verbreken zoals zo snel mogelijk een liter citroensap drinken of het grootste aantal sokken aan één voet.

Idee 15. Buddy-run

Waarbij de buddy je hond is. Een hond-vriendelijke vijf kilometerloop. Geweldig voor inzamelacties ten gunste van dieren! Voorzie achteraf zeker ook een moment dat de buddies gezellig samen kunnen zijn.

Idee 16. Petanquetoernooi

Petanque is alom populair en dit is een geweldige activiteit waarbij je geen rekening met het weer hoeft te houden. Je kunt ook voorlichting- en merchandise-stands opzetten bij de petanquebaan.

Idee 17. Gameavond

Breng al je gezelschapspelletjes samen, zet tafels en stoelen en voorzie lekkere drank. Spelplezier verzekerd!

Idee 18. Yoga met ouderen

Werk samen met een plaatselijk verzorgingstehuis om hun eigen goede doel onder de aandacht te brengen.

Idee 19. Diner en blanc

Een elegant pop-up-diner waarbij gasten alleen wit mogen dragen. Om je kosten laag te houden, kan je er ook een avondpicknick van maken in een prachtig park waarbij iedereen iets meeneemt.

Idee 20. Theekransje met Alice in Wonderland-thema

Vind een originele plek en serveer Earl Grey en koekjes waarop ‘eet mij’ geschreven staat. Bovendien is dit idee ook perfect te combineren met een verkleedfeest waar iedereen zich verkleedt net als een personage van Alice in Wonderland.

Idee 21. American party

Laat iedereen zelfgemaakte salades en drankjes meenemen. Voor jou als organisator goedkoop en voor iedereen de kans om hun kookkunsten te showen.

Idee 22. Chili con carne-avond

Laat bezoekers per bord betalen en vraag bijvoorbeeld een paar lokale brouwerijen het bier te doneren om het pittige eten mee weg te spoelen.

Idee 23. All-inclusive pannenkoekenontbijt

Zorg wel dat je voor iedereen opties biedt: glutenvrij, veganistisch, suikervrij en de foodie die alles wil proberen.

Idee 24. Kookcursus

Vind een lokale chef-kok die bereid is een kookcursus te geven op locatie en sluit af met een gezellig groepsdiner.

Idee 25. Taartendans

Zoals stoelendans, behalve dat de winnaar taart krijgt in plaats van een stoel. Vraag een plaatselijke bakker om de mooie (en smakelijke) prijzen te schenken.

Idee 26. Soepfeest

Vraag deelnemers een soepingrediënt mee te nemen en kook samen het recept. Serveer er knapperig brood bij en geniet samen van het resultaat.

Idee 27. Mentorveiling

Organiseer een veiling waarbij je individuele gesprekken aanbiedt met opinieleiders of beroemdheden. Dankzij de videochat technologie van tegenwoordig kunnen de gesprekken ook op afstand plaatsvinden.

Idee 28. Filmvertoning

Is er een documentaire die verband houdt met je goede doel? Organiseer een filmavond met popcorn en snoep.

Idee 29. Plantenverkoop

Kies een leuke locatie en vraag bezoekers stekjes of zaden van planten of bomen te kopen. 

Idee 30. Donaties van recycleerbare spullen

Sommige dingen kun je op een rommelmarkt niet kwijt, maar ze zijn nog steeds geld waard. Vraag mensen hun gebruikte inktpatronen, afgedankte elektronica en oude tijdschriften te schenken. Vervolgens kun je die doorverkopen aan recycle centra.

Idee 31. Gezellig dineren op vleesloze maandag

Zelfs als er maar een keer per week geen vlees op het menu staat, heeft dit al een enorme positieve invloed op onze ecologische voetafdruk. Promoot het concept van vleesloze maandag met een gezellig etentje waarbij een beroemde veganistische chef achter het fornuis staat.

Idee 32. Battle of the bands

Nodig lokale gitaarhelden uit en geef je donateurs de kans je goede doel te steunen en van de optredens te genieten.

Idee 33. Karaokewedstrijd

Stel een jury samen met een paar lokale beroemdheden voor bezoekers die niet bang zijn hun stem te laten horen, in de stijl van The Voice.

Idee 34. Kunstveiling

Verkoop bij opbod ingelijste kunstwerken van de jongeren voor wie je geld inzamelt. Zo toon je hun kunst aan de wereld en verdienen ze er iets mee. 

Idee 35. Tweedehands boeken inzamelen

Vraag mensen boeken te schenken die ze al hebben gelezen om een tijdelijke buurtbibliotheek op te zetten. Daarnaast kan je ook koffie, thee en chocomelk aanbieden om een gezellige leesplek te garanderen.

Het Melkhuisje staat klaar om ze samen met jou te realiseren! Want van 1 oktober tot en met 24 december 2019 is het Melkhuisje gratis beschikbaar voor al die mooie initiatieven! Neem zeker eens contact op zodat we samen kunnen nadenken.