Amuzelle en het Melkhuisje steken de handen en harten bij elkaar voor Prinses Harte VZW
25/09/2019
Maak van je geldinzamelactie een topper met deze 10 tips!
05/10/2019

35 ideeën voor geldinzamelacties

Music for Life is van start gegaan! Wat kijk ik altijd uit naar die tijd van het jaar. Een periode die overstroomt van hartverwarmende initiatieven, veel liefde, veel warmte en vooral veel centjes voor goede doelen die zich dagelijks inzetten en fantastisch werk leveren!  

Broed je al een tijdje op een leuke actie? Is er een goed doel dat je graag wilt steunen, maar je weet niet hoe?  

Ik ging even creatief voor je aan de slag en bedacht alvast 35 originele geldinzamelacties! 

 

 1. Modeshow met tweedehands kledingheb je een catwalk? Heb je modellen? Heb je wat haute-couture-items? In feite heb je geen van bovenstaande nodig om een benefietmodeshow op poten te zetten. Alles wat je nodig hebt is tweedehands kleding waar je graag vanaf wilt, voldoende ruimte en een handvol vriendinnen die bereid zijn om het beste van zichzelf te geven. Zo verkoop je jouw tweedehandskleding in no-time voor het goede doel!
 2. Een veiling: pak het creatief aan met de veilingitems. Misschien heb jij een uniek stuk op zolder liggen dat voor jou weinig betekenis heeft, maar waar een ander zeker geld voor wil geven.
 3. Fancy fair: een fancy fair is altijd een leuke manier om geld in te zamelen. En je kunt er zo veel of weinig in investeren als binnen je budget past. Sla de klassieke grabbelton en ballenbak over en verzin eigen spelletjes met zelfgemaakte kraampjes en kostuums voor een persoonlijkere eventervaring die minder kost.
 4. Speurtocht: gebruik een app zoals Troovie om een speurtocht op te zetten waar je deelnemers via een app mee aan de slag kunnen. Na de speurtocht nog een pannenkoek op een leuke locatie en de dag kan niet meer stuk!
 5. Ballonprikken: vul een ruimte met ballonnen, stop in enkele ballonnen prijzen en verkoop naalden aan bezoekers zodat ze voor een prikkie een prijs kunnen winnen.
 6. Ochtendfeestje: een alcoholvrij dansfestijn met chique mocktails van gezond vers geperst vruchtensap.
 7. Verkleedfeest: chique gala’s zijn passé. Niet iedereen wil in driedelig kostuum op komen draven. Geef je feest in plaats daarvan een thema zoals ‘Kom verkleed als je favoriete cartoon’ of ‘Raad eens welke celebrity ik ben?’.
 8. Cocktailparty: organiseer een cocktailparty en laat gasten aan de deur bekers kopen tegen een verhoogde prijs die je aan goede doel schenkt.
 9. Silent disco: je hoeft geen professionele dj of artiest in te huren. Maak gewoon een waanzinnige afspeellijst en geef elke bezoeker bij aankomst een hoofdtelefoon.
 10. Fototentoonstelling: vraag deelnemers zelfgenomen foto’s in te leveren die betrekking hebben op je goede doel. Organiseer een opening van de tentoonstelling waarbij bezoekers entree betalen en je de foto’s bij opbod verkoopt.
 11. Knipfeestje: benader een lokale kapsalon en vraag de stylisten hun tijd te schenken om mensen te knippen. Klanten betalen wat zij hun kapsel waard vinden en al het geld gaat naar je doel.
 12. Kledingruil: iedereen brengt een zak kleren mee die ze niet meer dragen. Hang alles aan winkelrekken en laat de deelnemers één nieuwe kledingstuk kiezen in ruil voor hun donatie. Verkoop de rest voor het goede doel.
 13. Quiz: organiseer een trivial-avond op locatie en laat deelnemers betalen om mee te doen. 
 14. Wereldrecordpoging: geef gasten een lijst met ‘zeer haalbare wereldrecords’ die ze tijdens je event kunnen proberen te verbreken.
 15. Buddy-run: waarbij de buddy je hond is. Een hondvriendelijke vijf kilometerloop. Geweldig voor inzamelacties ten gunste van dieren! Voorzie achteraf zeker ook een moment dat de buddies gezellig samen kunnen zijn.
 16. Petanquetoernooi: bowlen is alom populair en dit is een geweldige activiteit waarbij je geen rekening met het weer hoeft te houden. Je kunt ook voorlichting- en merchandise-stands opzetten bij de bowlingbaan.
 17. Gameavond: Breng al je gezelschapspelletjes samen, zet tafels en stoelen en voorzie lekkere drank. Spelplezier verzekerd!
 18. Yoga met ouderen: Werk samen met een plaatselijk verzorgingstehuis om hun eigen goede doel onder de aandacht te brengen.
 19. Diner en blanc: een elegant pop-up-diner waarbij gasten alleen wit mogen dragen. Om je kosten laag te houden, maak je er een avondpicknick van in een prachtig park waarbij iedereen iets meeneemt.
 20. Theekransje met Alice in Wonderland-thema: vind een originele plek en serveer earl grey en koekjes waarop ‘eet mij’ geschreven staat.
 21. American party: laat iedereen zelfgemaakte salades en drankjes meenemen. Voor jou als organisator goedkoop en voor iedereen de kans om hun kookkunsten te showen.
 22. Chili con carne-avond: laat bezoekers per bord betalen en vraag een paar lokale brouwerijen het bier te doneren om het pittige eten mee weg te spoelen.
 23. All-inclusive pannenkoekenontbijt: zorg dat je voor iedereen opties biedt: glutenvrij, veganistisch, suikervrij en de foodie die alles wil proberen.
 24. Kookcursus: vind een lokale chef-kok die bereid is een kookcursus te geven op locatie en sluit af met een gezellig groepsdiner.
 25. Taartendans: zoals stoelendans, behalve dat de winnaar taart krijgt in plaats van een stoel. Vraag een plaatselijke bakker om de mooie (en smakelijke) prijzen te schenken.
 26. Soepfeest: Vraag deelnemers een soepingrediënt mee te nemen en kook samen het recept. Serveer er knapperig brood bij en geniet samen van het resultaat.
 27. Mentorveiling: organiseer een veiling waarbij je individuele gesprekken aanbiedt met opinieleiders of beroemdheden. Dankzij de videochattechnologie van tegenwoordig kunnen de gesprekken ook op afstand plaatsvinden.
 28. Filmvertoning: is er een documentaire die verband houdt met je goede doel? Organiseer een filmavond met popcorn en snoep.
 29. Plantenverkoop: kies een leuke locatie en vraag bezoekers stekjes of zaden van planten of bomen te kopen. 
 30. Donaties van recyclebare spullen: sommige dingen kun je op een rommelmarkt niet kwijt, maar ze zijn nog steeds geld waard. Vraag mensen hun gebruikte inktpatronen, afgedankte elektronica en oude tijdschriften te schenken. Vervolgens kun je die doorverkopen aan recyclecentra.
 31. Gezellig dineren op vleesloze maandag: zelfs als er maar een keer per week geen vlees op het menu staat, heeft dit al een enorme positieve invloed op onze ecologische voetafdruk. Promoot het concept van vleesloze maandag met een gezellig etentje waarbij een beroemde veganistische chef achter het fornuis staat.
 32. Battle of the bands: nodig lokale gitaarhelden uit en geef je donateurs de kans je goede doel te steunen en van de optredens te genieten.
 33. Karaokewedstrijd: stel een jury samen met een paar lokale beroemdheden voor bezoekers die niet bang zijn hun stem te laten horen, in de stijl van The Voice.
 34. Kunstveiling: verkoop bij opbod ingelijste kunstwerken van de jongeren voor wie je geld inzamelt.
 35. Tweedehands boeken inzamelen: vraag mensen boeken te schenken die ze al hebben gelezen om een tijdelijke buurtbibliotheek op te zetten.

Het Melkhuisje staat klaar om ze samen met jou te realiseren!  Want van 1 oktober tot en met 24 december 2019 is het Melkhuisje gratis beschikbaar voor al die mooie initiatieven!

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /www/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 286

Geef een reactie