eerste stappen naar een workshop lanceren vrouw legt info flipchart uit
De eerste stappen naar een fantastische workshop lees je hier
25/09/2019
Melkhuisje ideeën voor geldinzamelacties vrouw met handjevol muntjes en papier met make a change
35 ideeën voor geldinzamelacties
30/09/2019

Amuzelle en het Melkhuisje steken de handen en harten bij elkaar voor Prinses Harte VZW

Ellen Amuzelle met tafel vol lekker eten voor het Melkhuisje

Sinds begin oktober is het Melkhuisje gratis te gebruiken voor activiteiten ten voordele van activiteiten voor Music For Life en De Warmste week. Ondertussen is de actie al goed ingeburgerd en weten allerlei initiatiefnemers de weg naar het Melkhuisje te vinden. Het maakt me zo gelukkig!

Maar lang voordat de actie echt ruchtbaarheid kreeg, sprong Ellen het Melkhuisje binnen. Een super spontane, vlam-in-de-pijp dame met grootse plannen en een grote liefde voor brunches en VZW Prinses Harte. In de zomer boekte zij het Melkhuisje voor haar actie ten voordele van Music For Life en De Warmste week. De pionier!

Een kort interviewtje met haar…

Wie is Ellen?

Ik sta al verschillende jaren in het onderwijs waar ik werk met buitengewoon geweldige kinderen. Ik woon samen met mijn gezin, (mijn man Bart, onze kinderen Lotte en Warre) al meer dan 10 jaar in Mechelen, maar oorspronkelijk kom ik uit het fijne dorpje Tremelo.

De combinatie van lekker eten en fijn gezelschap zijn al jaren “mijn hobby” maar sinds onze kinderen erbij gekomen zijn, zijn de etentjes ’s avonds langzaamaan veranderd in gezellige brunches met familie en vrienden. Ondertussen kan ik echt mijn ‘ei’ kwijt in het samenstellen van de “brunchkes” bij mij thuis…en vanaf nu dus ook op locatie onder de naam “Amuzelle”. 

Welk goed doel en waarom juist dat goede doel?

De actie die ik met Amuzelle op poten zet is voor ‘VZW Prinses Harte’. We hebben het geluk gehad deze geweldige prinses zes jaar te mogen kennen. Ze is een deel van onze familie, vriendinnetje van onze dochter en we missen haar nog elke dag. De ouders van Harte zijn met deze VZW gestart om alle kinderen die kanker hebben een aangenamer ziekenhuisverblijf te geven. 

Welke actie ga je doen en waarom net dat?

Op zondag 17 november organiseer ik in het Melkhuisje een gezellige en hartverwarmende brunch die open staat voor iedereen die dat wil.  Ik kan ervan genieten om lekkere brunchkes in elkaar te steken en ik wil dat dus ook inzetten voor het goede doel. Dus een actie kunnen doen met datgene wat je zelf leuk vindt, wie zou dat niet doen! 

Waarom heb je voor het Melkhuisje gekozen?

Ik ken Jill al enkele jaren en toen ik hoorde over haar plan was ik meteen enthousiast (en stiekem ook wat jaloers…want wat een leuk plan is dat toch!). Het Melkhuisje is een gezellige locatie dat ik heb zien groeien de voorbije maanden. Toen mijn plan ‘Amuzelle’ in mijn hoofd spookte zocht ik naar een speciale locatie waar ik de themabrunches zou kunnen houden….en moest meteen aan het Melkhuisje denken.

Hoe ging de samenwerking tussen Amuzelle en het Melkhuisje?

Onze momenten samen verlopen altijd heel gemoedelijk en Jill geeft steeds feedback en tips die me weer nieuwe ideetjes geven. 

Wat maakt volgens jou het Melkhuisje uniek?

Het leuke aan het Melkhuisje is dat je niet verplicht bent om samen te werken met een brouwer of catering…alles kan en mag volgens eigen budget en creativiteit. Wat zeker uniek is, is de ‘eetbare’ tuin en de gastvrouw….je ziet aan het Melkhuisje dat er veel tijd en liefde is ingestoken. Dat maakt het een nog mooiere locatie dan het al is.

Het woord van het Melkhuisje is verbinden. Wat is jouw woord?

Het woord van Amuzelle is ‘genieten’…van lekker eten, van aangenaam gezelschap (of dat nu bij je thuis is of ergens anders), van rondlopende kinderen of de rust van je eigen huis.

Amuzelle is afgeleid van ‘amuse’ = proevertje/proeven en ‘amuseren’ met daaraan vast een deeltje van mijn naam.

 

Een brunch op locatie of bij je thuis? Kijk zeker eens op de website van Amuzelle of hun Facebook-pagina!

 

Overweeg ook eens een samenwerking tussen Amuzelle en het Melkhuisje voor the best of both worlds. Heb jij ook een fantastisch idee voor een actie voor jou goede doel? Neem zeker contact op met ons zodat we samen kunnen brainstormen!

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /www/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 286

Geef een reactie