Communiefeest in de herfst? Maak er een prachtig feest van met deze tips!

BLOG       |       CONTACT        |        OVER ONS        |        FAQ        |      INSPIRATIE

Communiefeest in de herfst? Maak er een prachtig feest van met deze tips!

Corona heerst nog steeds in ons land en strooit voor veel feesten roet in het eten. Misschien ook voor jou. Je communiefeest verhuist van de bloeiende lente naar de kleurrijke herfst. Het is even een mindshift, het idee dat jullie tijdens het vallen van de bladeren, het communiefeest van jullie kleintje zullen vieren. Maar, elke verandering biedt ook mogelijkheden! De herfst is een fantastisch seizoen, wees voorbereid en maak er een prachtig feest van met deze tips!

Onvoorspelbaar weer

Wees op alles voorbereid. Het kan abnormaal heet zijn of regenen. Met de huidige klimaatverandering is het weer zo onregelmatig en onvoorspelbaar dat het in de herfst zelfs kan sneeuwen. Doe je onderzoek en hoop echt op het best mogelijke weer (ik hoop met jullie mee!). 

Een ander ding dat je in gedachten moet houden, is aandacht besteden aan hoogtepunten van de dag. Zoals bijvoorbeeld het trekken van foto’s, het verwelkomen van de gasten en de start van het diner. Probeer hier zo flexibel mogelijk mee om te springen, zodat je elk momentje zon ten volle kan gebruiken! Want het is echt niet erg als iedereen een half uurtje later aan tafel gaat of als de fotoshoot eerder wordt gehouden dan gepland. Iedereen begrijpt dat dit een communiefeest in de herfst is. No worries.

Just in Case-bronnen

Voor het geval je ze nodig hebt. Hou een stapel dekens bij de hand voor je gasten. Niet iedereen zal zich herinneren een jas mee te nemen en het laatste wat je wil, is dat je gasten zich niet comfortabel voelen omdat ze het koud hebben. Voorzie misschien ook een paar vuurkorven. Ze brengen onmiddellijk 3 dingen op je communiefeest: warmte, licht en sfeer. Niets mag je beletten om je communiefeest buiten te organiseren, maar zorg voor alle comfort voor je genodigden, vrienden en familie. 

Verlichting

Verlichting is de sleutel voor elk feest in de herfst. Het wordt al vroeger donker. Lichtslingers, glazen potten met theelichtjes (best het grotere formaat van theelichtjes kiezen) en papieren lantaarns zijn allemaal geweldige opties om te verlichten en toch een passende herfstsfeer te maken. Plaats verlichting bij een pad, hang verlichting tegen het hek of voorzie zelfs boomtakken van heerlijk mooie en warme verlichting.

Herfstkleuren. Prachtig!

Houd de kleuren warm en gezellig. Blijf bij de sinaasappels, donkerrood, geel en bruin, de kleuren van de herfst. Pompoenen kunnen worden gebruikt om het eten te serveren of zelfs dienen als kom voor chips en andere lekkernijen. Hol gewoon een pompoen uit (met de inhoud maak je heerlijke soep of pompoenchips), plaats vervolgens een diepvrieszakje in de pompoen en vul met chips of zelfs koekjes. Of! Doe wat ijsblokjes in de uitgeholde pompoen en je hebt je eigen gemaakte herfst-koelemmer. Zonnebloemen brengen een beetje helderheid in de warme herfstkleuren, dus plaats een paar trossen om de sfeer helemaal compleet te maken. Kortom, gebruik de natuur als je ultieme decoratietool!

Entertainment

Een heerlijke boswandeling is een geweldige activiteit. Ook voor een communiefeest in de herfst! Samen genieten van de herfstgeuren in het bos en, als het fris is, kan je nadien gezellig opwarmen met een warme chocomelk, koffie of thee. Live muziek is ook leuk voor je gasten. Een band brengt energie op het feest en kinderen vinden het heerlijk om in het gras te zitten luisteren naar de muziek en naar de muzikanten te kijken.  

Spellen hoeven niet ingewikkeld te zijn

Wat denk je van een aantal oeroude volksspelen, zoals zakkenlopen, touwtrekken, kuub, sjoelen,… Een aantal van deze spelen kan je ook binnen organiseren zoals bijvoorbeeld in je garage. Tover je garage om in een ware bootcamp place!

Is het toch slecht weer? Voorzie een tafel met feestelijke decoraties en knutselspullen. De kinderen zullen uren bezig zijn met het versieren van pompoenen, kleuren en hebben zelfs iets om mee naar huis te nemen. Het doel van een kindertafel is om leuk en gemakkelijk te zijn, met projecten die zonder veel tussenkomst van volwassenen kunnen worden voltooid. De meeste kinderen zijn dol op kleurpotloden, knutselpapier en glitter!

Over eten

Als je wilt dat je gasten echt deel uitmaken van het feest, kan je hen vragen hun favoriete herfstbijgerecht mee te brengen. Vreemd genoeg lijkt iedereen er een te hebben. Hierdoor kan iedereen deelnemen aan het feest en vermijd je veel extra werk in de keuken. 

Vergeet het dessert niet! Als dessert worden klassieke gerechten zoals pompoentaart, appeltaart en ijs altijd gewaardeerd.

En drinken

Vergeet je volwassen gasten niet! Wat alcoholische dranken betreft, is rode wijn altijd een veilige keuze. Ook brengen rond deze tijd van het jaar veel brouwers hun seizoensgebonden ambachtelijke bieren uit in smaken zoals pompoen en appelcider. Deze seizoensgebonden bieren passen goed bij heel veel snacks en maaltijden.

Heb je toch te weinig plek bij je thuis om je communiefeest te organiseren? Wil je het risico niet nemen om je gasten in je tuin te moeten ontvangen terwijl het regent? Het Melkhuisje kan je helpen. Wij willen het verlengde zijn van jouw eigen living. Het Melkhuisje is daar waar mensen thuiskomen.

Check hier wat we voor jou kunnen betekenen! Je kan altijd vrijblijvend reserveren of een mailtje te sturen om te informeren over de mogelijkheden dat het Melkhuisje biedt!