2 vrouwen aaien hangbuikzwijnen Melkhuisje feiten over varkentjes
10 verrassende feiten over varkentjes
25/09/2019
Ellen Amuzelle met tafel vol lekker eten voor het Melkhuisje
Amuzelle en het Melkhuisje steken de handen en harten bij elkaar voor Prinses Harte VZW
25/09/2019

De eerste stappen naar een fantastische workshop lees je hier

eerste stappen naar een workshop lanceren vrouw legt info flipchart uit

Er is een prachtig gezegde dat luidt: “als je jezelf op wilt tillen, moet je iemand anders optillen.” Door het geven van workshops krijg je een gevoel van verbondenheid, voldoening en zelfvertrouwen. Het is zo’n voorrecht en iets dat we allemaal kunnen! Maar hoe begin je eraan? Wat zijn de eerste stappen naar een workshop lanceren?

Heb je overwogen om te gaan voor een workshop? Ga er dan voor! Gewoon doen! Hier zijn mijn 8 tips, helemaal voor jou!

Start voordat je klaar bent

Misschien weet je wel hoe je gezonde chocoladekoekjes kunt maken die echt lekker smaken. Of je hebt de methode gevonden om gezonde kinderlunches aantrekkelijk te maken. Of misschien maak je je eigen schoonmaakproducten voor thuis…

Je weet wellicht veel meer over dat ene ding dan iemand anders, omdat je veel tijd hebt besteed aan het proberen, testen, fouten maken, leren… Je hebt de beste manieren bedacht om het te doen, de kleine trucjes, systemen, de beste tools om te gebruiken en waar ze te kopen. Ondertussen is het een gezonde obsessie. Dit betekent dat je klaar bent om het te delen! 

Je hebt geen diploma of toestemming nodig – gewoon echte passie voor wat je leert en deelt.

Zenuwen zijn normaal

Die vlinders die je in je maag voelt, de gedachten aan zelftwijfel zijn volkomen normaal! Maar het moet je er niet van weerhouden om te proberen.

Het beste advies dat ik je kan geven als het gaat om zenuwen?  Concentreer je op je aanwezigen en deel met hen het beste wat je in je hebt!  Je deelnemers voelen en zien dat en zullen heel vergevingsgezind zijn als het gaat op kleine foutjes te wijten aan nervositeit 🙂

Verhalen delen, niet alleen feiten

Er is iets interessants dat gebeurt wanneer we een workshop geven: we kunnen in een vreemde professionele modus terechtkomen en allemaal zeer ernstige feiten en details leveren.

Maar… Mensen maken geen verbinding met feiten, ze verbinden zich met verhalen – het verhaal van je passie, de jarenlange ervaring, de miljoen fouten die je gemaakt hebt en het vele leren onderweg…

Als je deelnemers alleen maar de harde, koude feiten wilden weten, konden ze deze vinden via google search.   Het is net dat leggen van contact met een persoon, gelijkgestemden dat waardevol is. Praat, lach en deel verhalen!

Plan de structuur

Je zult onvermijdelijk bepaalde topics vergeten en het is ook menselijk om over bepaalde topics heen te springen. Maar hou je structuur van je workshop in je achterhoofd, denk vooraf na over elke topic, item, materiaal, ingrediënt,… Dat je bij elk onderdeel nodig hebt.

Je workshop moet goed georganiseerd en doordacht zijn – dus neem hier de tijd voor. Een goed idee is om thuis een workshop van je workshop op te zetten – je zult er versteld van staan ​​hoe het je helpt dingen te spotten die je misschien nodig hebt.

Bereken je kostprijsberekening

Prijsbepaling is niet altijd eenvoudig. Er zit nog steeds veel emotie rond geld en voor velen van ons is het moeilijk om onze ‘eigen’waarde te waarderen.

Je bent met je kennis en ervaring niet zomaar een hulpbron, zoals het internet dat is. Rechtstreeks leren van iemand die er de tijd aan heeft besteed, fouten heeft gemaakt, je in staat stelt om vragen te stellen, inzichten meekrijgen, verbinding maken,… Het is zo waardevol!  Onderwaardeer jezelf dus alsjeblieft niet!

Een geschikte locatie vinden

Of het nu gaat om een gesprek, een demonstratie of een hands-on workshop: zorg ervoor dat je een locatie hebt waar het stil is, en waar je rust kan vinden.  

Verken de locatie ook vooraf.  Bekijk wat de mogelijkheden zijn en voel aan wat de locatie met je doet.  Een goede workshoplocatie biedt een enorme meerwaarde.

Wees origineel

Het kan verleidelijk zijn om te kijken naar hoe andere mensen workshops geven en dat je daarna denkt dat dit de manier is waarop jij het ook zou moeten doen. Maar finaal? Moet je je workshop gewoon aanpakken zoals jij bent!  En dat weet je soms maar pas als je er aan begint, en dat is ok…. Dus doe het op jouw manier. Doe het hoe het voor jou natuurlijk aanvoelt hoe het voor jou puur en inspirerend is!

Vertel de wereld

Wordt sociaal. Jouw taak is om deze geweldige workshop die je hebt gemaakt op de markt te brengen! Maak een flyer voor je workshop.  Een eenvoudige, gratis tool hiervoor is Canva en je vindt duizenden ideeën rond flyerontwerp op Pinterest. Deel de flyer op je sociale mediakanalen, stuur je flyer naar iedereen die je kent en vraag je vrienden om jouw woord te verspreiden!

Vertel de wereld over je workshop!

 

Het geven van een workshop is een dankbare en verbindende ervaring. Ga ervoor! Heb ik je geholpen met deze tips? Of zelfs geïnspireerd? Het Melkhuisje zet graag haar deuren open voor jouw workshop!

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /www/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 286

Geef een reactie