De voor- en nadelen van een outdoor business meeting

BLOG       |       CONTACT        |        OVER ONS        |        FAQ        |      INSPIRATIE

De voor- en nadelen van een outdoor business meeting

De zomer is stilletjes aan op komst! Dus waarom zou je je beperken tot het kantoor als er een wijde wereld is om zaken te doen? Misschien ga je naar het dichtstbijzijnde park of de tuin van een café. Maar er zijn ook toffe locaties die je alle faciliteiten bieden voor outdoor meetings. Voordat je een leuke locatie boekt, is het handig om deze voor- en nadelen van een outdoor business meeting even door te nemen.

De voor- en nadelen van een outdoor business meeting

Vijf voordelen

Ideeën stromen

Pittoreske, ontspannende landschappen en natuur lijken de menselijke denkprocessen te stimuleren bij het brainstormen over ideeën.

Lichaamsbeweging

Als je lichaam het voordeel krijgt om te bewegen, zal je geest dit automatisch ook gaan doen!

Geen hightech-afleidingen

Technologie in de buurt zorgt voor afleiding. Dus waarom verlaat je je kantoor niet en schakel je je smartphone. Laat je die creatieve denkprocessen stromen?

Zon staat garant voor tevredenheid

Zakenpartners zullen eerder een prettige beslissing nemen als de zon op hun rug schijnt, Met zon komen ze in een gelukkige gemoedstoestand.

De eentonigheid doorbreken

Buiten gaan kan een einde maken aan de eentonigheid. Het zorgt voor welgekomen afwisseling. Bovendien krijg je heel wat frisse lucht in je longen. Heerlijk!

Vijf nadelen

Regen

Er zijn maar weinig dingen die we kunnen veranderen aan ons Belgische weertje, dus je kunt er tijdens een vergadering niet op vertrouwen dat de zon schijnt. Halverwege een compromis sluiten, zoals een out-of-office meeting in een partytent of overdekt terras, kan de oplossing zijn. Maar ook een off-site locatie met out- en indoor mogelijkheden biedt een stevige oplossing.

Koude

Ook hier speelt ons Belgische weertje ons vaak parten. Dikke truien kunnen alvast wat helpen. Maar ook hier is een back-up plan wenselijk. Reserveer een locatie waar je beide mogelijkheden hebt. De weergoden zijn onvoorspelbaar in ons Belgenlandje.

Kopzorgen

Je agenda staat natuurlijk al vol genoeg om je zorgen te hoeven maken over weer en wind…

Zij staan niet bij de aanwezigen

Wespen, mieren, bijen, vogels en vele andere mooie dieren, zullen zich maar al te graag betrekken bij je outdoor vergadering, vooral als er voedsel op de agenda staat. Dit kan wel eens voor lastige momenten zorgen.

Verzekering

Het kan zijn dat je bedrijfsverzekering incidenten tijdens outdoor meetings op locatie niet covert. Zeker even checken vooraf. Gewoon om zeker te zijn. Maar normaal gezien heeft een off-site locatie ook een degelijke verzekering.

Zin om eens te proeven van een outdoor meeting? En tegelijkertijd de mogelijkheid hebben om bij slecht weer heerlijk binnen te vertoeven? Doe de babbel met het Melkhuisje via de website of stuur ons een mailtje!