De wisselwerking van een combimeeting

BLOG       |       CONTACT        |        OVER ONS        |        FAQ        |      INSPIRATIE

De wisselwerking van een combimeeting

Een meeting combineren met een teambuilding geeft zowel manager als team een balansoefening in verbinding. Zo’n combimeeting draait om geven en nemen en je krijgt er zoveel van terug. Het is de perfecte manier om in te zetten op verbinden. Hiermee kan elke deelnemer genieten van de kracht van samen presteren, maar ook van samen ontspannen. Leuk, toch?

5 positieve effecten van de natuur op je lichaam en geest

Wat is een combimeeting nu juist?

Een combimeeting? Ja hoor! Het is exact zoals het klinkt, namelijk een dag waarbij je een meeting combineert met een teambuilding. Het is de perfecte manier om het aangename aan het nuttige te koppelen. Een combimeeting is een wisselwerking tussen manager en team, geven en nemen. Enerzijds vraag je een grote inspanning, een vergadering waar de groep input moet geven en volledig gefocust zijn op de inhoud. Anderzijds geef je het team een teambuilding activiteit om volledig te connecteren met de collega’s, zich te amuseren en te ontspannen na de inspanning tijdens de voormiddag. Zo speel je in op verbinding tussen de delen, maar ook de deelnemers.

Hoe zorg je voor een gelijke verdeling tussen de voor- en namiddag?

Het is natuurlijk belangrijk tijdens een combimeeting dat beide delen elkaar aanvullen. Als de voormiddag veel vraagt van het team, maar de teambuilding is saai of niet gefocust op die broodnodige verbinding is de hele dag uit balans. Hetzelfde geldt voor een saaie meeting zonder interactie belonen met een supertoffe namiddag. 

De dag kan als geslaagd aangevinkt worden als de meeting voldoende uitdaging heeft en de teambuilding helemaal benut wordt. Wij zorgen voor de juiste omkadering, binnen of in onze prachtige tuin vol groen, zodat jullie zonder zorgen kunnen toekomen en volledig focussen op presteren. Een succesvolle meeting zorgt voor efficiëntere samenwerkingen, meer doeltreffende conversaties en positieve resultaten. Zo’n inspanning mag wel eens beloond worden, toch?

Als de meeting het team voldoende heeft uitgedaagd, moet de teambuilding natuurlijk ook maximaal plezant zijn! Een activiteit die de samenwerking tussen de teamleden bevordert, eentje dat de communicatie verbetert. Als het hele team actief meedoet met de teambuilding werpt dat zijn vruchten af. Goed teamwerk zorgt voor een hecht en positief team, wat op zich dan weer zorgt voor succes. En als het goed weer is? Dan doe je het buiten in het zonnetje! Zo kan het hele team genieten van mooi weer, versterkte banden en de heerlijke tuin van het Melkhuisje. De combinatie van meeting en teambuilding, inspanning en ontspanning, zorgt voor een geslaagde dag vol verbinding. De natuur is dan mooi meegenomen.

Één van de bedrijven die in het Melkhuisje al meerdere malen een teambuilding heeft verzorgd, is Escape Boxes. We vroegen aan Jonas, de Teambuilding designer bij Escape Boxes, een paar vragen.

Hoe zijn jullie hiermee gestart?

Op een dag werd ik uitgenodigd door vrienden om samen een escaperoom te gaan spelen. Dat was een geweldige ervaring! Ik was helemaal verkocht door het concept en had meteen een leuk idee: wat als ik nu eens een escape room in een kist maak? Zo gezegd, zo gedaan. Ik ging meteen aan de slag en maakte een escape box waar ik cadeaus in verstopte. Wat een klein projectje zou zijn, draaide uit tot een urenlange zoektocht naar de leukste raadsels. De box was een gigantisch succes. Ik voelde dat er iets begon te groeien en besloot het een kans te geven. Vandaag hebben we 42 escape boxes waarmee we zowel kleine als grote groepen kunnen uitdagen.

Waarom legt Escape Boxes de focus op teambuildings?

Een efficiënte teambuilding zorgt voor succeservaringen met je team. Dat is nu net ook de sterkte van een escape box. Je speelt met één team tegen de box. Als individu valt er niets te winnen, enkel door samen te werken kan je de box kraken. Bovendien biedt een escape box ook heel wat variatie: de raadsels zijn divers en vereisen andere skills om ze op te lossen. Er is dus voor ieder wat wils en iedereen kan focussen op zijn of haar sterktes. Zo zorgen we voor een geweldige ervaring voor het hele team!

Wat is jouw favoriete moment waarop je merkte dat jullie een echt/positief effect hadden op de verbinding?

Wanneer een team de escape box gekraakt heeft, worden wij als spelbegeleiders ook getrakteerd op een geluksmomentje. Na de teambuilding komt het team, vol van euforie en “WE DID IT!”, tot rust en praten ze na over hoe ze hun avontuur beleefd hebben. Ze geven elkaar complimenten en leggen de accenten (blijkbaar geheel vanzelf) op wat goed liep: “Knap dat je dat zo snel door had”, “Amai jij bent echt goed in …”. Deze gesprekken die spontaan ontstaan geven ons het gevoel dat we op de juiste weg zijn. Za-lig!

Jonas

Teambuilding Designer, Escape Boxes

Het Melkhuisje biedt je een mooie, zorgeloze omgeving voor je combimeeting. Met alle nodige faciliteiten en onze persoonlijke aanpak helpen we mee aan een succesvolle en inspirerende dag. Zoek je nog de perfecte locatie voor je volgende meeting, teambuilding of maak je de sprong en combineer je de twee? Reserveer het Melkhuisje en geniet van onze prachtige, groene tuin!