Nieuwigheden bij het Melkhuisje dankzij de tijd die Corona ons gaf

BLOG       |       CONTACT        |        OVER ONS        |        FAQ        |      INSPIRATIE

Nieuwigheden bij het melkhuisje  dankzij de tijd die corona ons gaf

Exact 4 maanden na de opening moest het Melkhuisje haar deuren weer sluiten door die stomme Corona. Wat was ik kwaad, verdrietig. Het was lang geleden dat ik zoveel onmacht voelde. Maar ik ben geen opgever, integendeel. Hoog tijd om even te bekijken wat ik zonder inkomen, maar met heel veel creativiteit toch kon realiseren om het mijn toekomstige bezoekers nog aangenamer te maken. Want daar draait het om. Dank je wel Corona voor al die vrijgekomen tijd! Hier zijn alle nieuwigheden bij het Melkhuisje.

Hier lees je welke nieuwigheden ik voor jullie in petto heb

Veiligheid

In de tuin van het melkhuisje ligt een grote trampoline van meer dan 4 m diameter ingegraven. Het was lang zoeken, maar we hebben eindelijk een veiligheidsrand gevonden die speciaal voor ingegraven trampolines kan dienen en ook heel duurzaam is! En echt wel tegen een stootje kan. Geïnstalleerd! Check!

Comfort

Het Melkhuisje was al zeer toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Maar met de aankoop van onze mobiele rolstoel ramp kunnen we nu echt 100% toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers garanderen. En daar zijn we trots op!

Onze bezoekers raadden ons aan om te bekijken hoe we de akoestiek in het Melkhuisje konden optimaliseren. Ik ben dankbaar om deze feedback en ging op zoek. We installeerden fraaie akoestische isolatiepanelen in een speels patroon aan het plafond, waardoor alle akoestische problemen nu helemaal van de baan zijn. Wat een verschil! Komt dat… horen!

Natuur

Ik hou er enorm van om met gebruikte of oude materialen nieuwe dingen te creëren. Ik had hier even heel veel tijd voor. Dus met paletten, oud bouwmateriaal en een allegaartje van spulletjes, bouwde ik de Jillton, een insectenhotel van 10 verdiepingen hoog! Een hotel dat echt niet dicht moest tijdens Corona!

Langs het Melkhuisje hebben we een knappe zilverbeshaag aangeplant. Dit zorgt voor een betere scheiding tussen privé en Melkhuisje. De besjes zijn eetbaar, zoals al de rest van de planten in de tuin. De plant verliest zijn bladeren niet en heeft geen doornen. Veilig voor onze kleinste bezoekers dus.

Een ander natuurproject dat nog volop bezig is, is de braambessenhaag met prieel en hangmat. Dit wordt weer een nieuw leuk plekje in de tuin van het Melkhuisje. Uiteraard vooral opgetrokken uit herbruikbare materialen.

En oh! Weet je wat nog heerlijk was aan Corona: tijd om lekkere dingen uit te proberen met al het moois uit de tuin. Zo maakte ik seringensiroop. Heerlijk lekker in water en zelfs een vleugje bij de cava. More to come, want er staat nog heel veel in bloei!

Kinderparadijs

Ook aan de kleintjes denken we vaak en dat doet deugd. Want denken aan wat kinderen leuk zouden kunnen vinden, wakkert het kleine meisje in me aan! We hebben een aantal nieuwe spelletjes, speelgoed en uitdagingen voor hen klaar. Een beetje aangekocht, maar vooral veel zelf gemaakt. Klaar om gebruikt te worden! Alles steekt veilig voor regen en wind in de kinderkast in de tuin.

En zijn die handjes vuil na het spelen in de tuin? Dan kan je die vanaf nu buiten heerlijk wassen. We maakten buiten met de overschot van het behang van het Melkhuisje een mooi sanitair hoekje. Buiten? Behang? Hoor ik je denken? We gebruikten nog een restje epoxyhars om het geheel weerbestendig te maken.

Ben je benieuwd naar wat allemaal mogelijk is met al deze nieuwigheden bij het Melkhuisje? Stuur ons een mailtje of een bericht via de website zodat we samen kunnen brainstormen! Je kan ook altijd het Melkhuisje vrijblijvend reserveren voor een familiefeest, vergadering, workshop of teambuilding. Wees welkom! 

Vanaf 1 juli 2021 gaat het Melkhuisje weer open. Ben je nog op zoek naar een leuke locatie voor je familiefeest, verjaardag of jubileum? Het Melkhuisje staat voor je klaar! Tot gauw!