Steek het laatste event van dit jaar in een kerst-jasje!

BLOG       |       CONTACT        |        OVER ONS        |        FAQ        |      INSPIRATIE

Steek het laatste event van dit jaar in een kerst-jasje!

Je organiseert op dit moment een leuk event en het succes is verzekerd. Maar waarom zou je er geen kersteditie van maken? De prettige lampjes, de geur van appel-kaneel, de ambiance van kerstmuziek. Lijkt je dat wel wat? Lees onze tips om je event in een kerst-jasje te steken en garandeer de gezellige sfeer die het einde van het jaar kenmerkt.

Steek het laatste event van dit jaar in een kerst-jasje!
Vraag de Kerstman op bezoek

Ongeacht je leeftijd, de Kerstman op bezoek krijgen is magie! Dus waarom niet een meet-and-greet met de kerstman toevoegen aan je december event? En heeft hij echt geen gaatje meer vrij, dan wil je favoriete nonkel je misschien wel helpen.

Zet de kerst-lekkers op tafel

Bied je hapjes en drankjes aan op je event? Ook hier kan je een kerst-touch aan geven! Bespreek je ideeën met je cateraar of steek zelf je handen uit je mouwen.  Het december-seizoen heeft veel recepten waar je vast iets tussen kunt vinden dat past bij jouw evenement. Teveel moeite? Te weinig tijd? Denk aan kant-en-klare kerstkransjes, zuurstokken, kerststol of kaneelrolletjes. Ook drankjes kunnen makkelijk gekocht worden in de winkel, zoals glühwein en een warme chocomelk voor de kinderen. Voor de echte durvers kan je ook de eggnog of eierpunch maken die in alle kerstfilms wordt genoten!

Haal de kerstdecoratie uit de kast

Herinner je je nog het gevoel dat je kreeg toen je vroeger kerstavond vierde met de hele familie? De verwondering van alle lichtjes en schitteringen om je heen? Hoe de huiskamer omgetoverd werd door alle decoraties? Dit is het gevoel dat je je bezoekers ook kunt geven op je event. Versier je locatie met kerstkransen, maretak, een kerstboom en andere feestelijke versiering om de sfeer er helemaal in te krijgen.  

Waarom niet! Haal er een kerstkoor bij

Van kerstliederen tot kerstnummers, wie houdt er nou niet van een zang-sessie rondom de kerst? Teksten kunnen op een scherm worden geprojecteerd, zodat iedereen mee kan zingen. Op je event kan dit een mooie opening of juist afsluiter zijn. De sfeer die een kerstkoor met zich meebrengt laat je bezoekers weggaan met een fijn en warm gevoel en herinneringen die hen lang zullen bijblijven.

Haal je kerstkleding uit de kast

Het instellen van een kerst dress code is één van de makkelijkste en meest kosteneffectieve manieren om je event (letterlijk) in een kerstjasje te steken. Vraag je gasten om hun kerstkleding uit de kast te halen. Ook kerstmutsen, elfen-oren, rendier-geweien of glitter-strikjes kunnen leuke details zijn om je rondom de kerstdagen stijlvol te vertonen. Dit zorgt niet alleen voor extra vertier onder je bezoekers, het levert ook leuke social media foto’s op.

Doneer

Ondanks alle toeters en bellen moeten we zeker niet vergeten wat echt belangrijk is. Kerst gaat namelijk ook om iets goeds doen voor een ander, en je naasten helpen. Je event in een kerstjasje steken kan ook een geweldige kans zijn om geld in te zamelen voor het goede doel. Vraag de bezoekers van je event om een donatie te doen.

Elk jaar prijkt er in het Melkhuisje een prachtige, grote kerstboom. Die staat er alvast! Wil je jouw event in een kerst-jasje vieren in een warme en huiselijke sfeer? Contacteer ons via de website of via mail. Altijd welkom voor je event!