Vergaderen tijdens corona, hoe doe je dat?

BLOG       |       CONTACT        |        OVER ONS        |        FAQ        |      INSPIRATIE

Vergaderen tijdens corona, hoe doe je dat?

De anderhalve meter regeert al bijna anderhalf jaar, ook in het bedrijfsleven. Live vergaderingen moesten plaatsmaken voor Zoom & Teams en zelfs de beste betoger werd de mond gesnoerd door een intermezzo omwille van hun slechte verbinding. De spontaniteit is zoek, de humor is weg en de inhoud staat onder spanning. 

Vergaderen tijdens corona, hoe doe je dat?

Een fysieke vergadering haalt het beste in ons naar boven. We zijn puur, we worden gehoord en we durven. Een geslaagde live vergadering biedt ons een goede verbinding met mensen, in plaats van één die over wifi gaat. Hoe kan je verantwoord live vergaderen tijdens corona en waarom moet je voor de beste vergaderlocatie bij het Melkhuisje zijn? We vertellen het je graag!

Zo maken wij onze vergaderlocatie corona-proof

Als je corona-proof wil vergaderen, zoek je een zaal die aan alle criteria voldoet. Je wil tijdens je vergadering namelijk bezig zijn met agendapunten van je meeting en niet met het risico op een mogelijke besmetting. Het Melkhuisje heeft de perfecte situatie gecreëerd om ongestoord, en vooral veilig, te kunnen vergaderen tijdens corona. 

1

We zetten ramen open. Een goede ventilatie is het halve werk. Doordat het Melkhuisje grote schuiframen heeft, zit het wel goed met die frisse lucht. Onze CO2-meter vertelt je exact hoe fris onze lucht is, in real time.

2

Door gebruik te maken van verschillende looprichtingen, kun je altijd anderhalve meter afstand houden. Laat dat nu net iets zijn waar onze vergaderzaal zich goed voor leent. De vele deuren zorgen ervoor dat de toevoer van mensen dus gespreid kan worden. Er staan op onze vergaderlocatie dus meerdere deuren voor je open!

3

Geen ruimte wordt zo goed geventileerd als een buitenruimte. Het Melkhuisje biedt je de mogelijkheid om buiten te vergaderen. De geur van bloemen, het geluid van een merel. Weer eens wat anders dan een melding van Teams. Een ‘buiten’-kansje dus! 

4

Hygiëne is key. Dat is altijd al zo geweest, maar zeker tijdens corona. Als je aangenaam wil vergaderen tijdens corona, dan wil je zorgeloos naar het toilet kunnen en verzekerd zijn van schone vergaderzaal. Niet alleen liggen de mondmaskers en handgel bij ons klaar voor gebruik, ook worden de vergaderzaal en sanitaire ruimtes meerdere keren per dag ontsmet. Ons motto: schoon, schoner, schoonst. 

5

Gratis tip van de dag: was zelf meerdere keren per dag je handen, wij voorzien alvast handzeep!

6

En zelfs als we corona achterwege laten, leent het Melkhuisje zich perfect voor een vergadering. We houden ervan mensen te ontvangen, het Melkhuisje is onze passie. We helpen onze gasten verbinden en ontzorgen. Vergaderen wordt een unieke beleving waarbij de mooiste ideeën een podium krijgen en het onze gasten aan niks ontbreekt.

Less stress in het Melkhuisje

Ben je overtuigd van de meerwaarde van een vergadering tijdens corona in het Melkhuisje? Wat fijn! Wist je dat wij er ook voor zorgen dat onze gasten het beste uit een vergadering halen? Want laten we eerlijk zijn: een vergadering kan stressvol zijn. Het is het moment om samen te brainstormen en oplossingen te bedenken. En het Melkhuisje denkt graag met je mee. Door onze gasten volledig te ontzorgen, stimuleren we de verbinding tijdens een vergadering (die van mensen, niet die van wifi, weet je nog?).

Met deze stress-lessers zorgen wij ervoor dat de creativiteit en de productiviteit floreert.

Eigen parkeerplaats voor de deur

Niets is zo vervelend als het zoeken naar een parkeerplaats. En dat snappen wij! Daarom hebben wij eigen, gratis parking. Geen kaartjes trekken, betaalautomaten zoeken, parkeerapps downloaden. Gewoon parkeren, dat is het enige dat je moet doen. Bovendien kunnen elektrische en hybride wagens bij ons makkelijk opladen.

 

Contactpersoon of SPOC op locatie

Een SPOC die weet dat je komt, jouw wensen kent en ervoor zorgt dat alles op rolletjes loopt. Is er toch een hobbeltje op de weg? Dan wordt dat direct opgepakt door Jill, de contactpersoon van het Melkhuisje, en is de oplossing nabij. 

 

Vergaderen in een rustige omgeving

Het Melkhuisje ligt in Bonheiden, op een boogscheut van Mechelen. Een plek die zo rustig is als het klinkt. Groen om naar te kijken als je tijdens je vergadering naar de juiste woorden zoekt. De stilte van de omgeving die jouw woorden nog meer podium geeft.

 

Buitenlucht om van te snoepen

Buitenlucht stimuleert onze hersenen en triggert onze geest. Het Melkhuisje is omringd door propere, frisse buitenlucht. Onze tip: inhaleer met volle teugen. Smaakt het naar meer? Be our guest. Gratis en voor niets. Goed voor de beste bruggetjes, creatieve concepten en spijkers met koppen.

 

Exclusiviteit

Een vergadering is iets waar alleen jouw zakenrelaties of collega’s bij horen. Je wil geen pottenkijkers, afstand-luisteraars of curieuzeneuzemosterdpotten. Huur het Melkhuisje en the room is yours!

Keep the focus alive!

Het Melkhuisje faciliteert in een grote vergaderruimte, schone toiletten, frisse lucht en een persoonlijke service. Die euro is nu wel gevallen, toch? Wat kun jij zelf doen om tijdens corona full focus live te vergaderen? Wij hebben wel wat opties voor je in de categorie ‘brain boosters’. 

Water en walnoten

Water voor de hydratatie en walnoten voor de Omega 3 zorgen voor extra zuurstof naar de hersenen. Glaasje water, bakje walnoten en je staat 1-0 voor op je collega’s. Wedden?

Avocado

Hallo, avocado! Join the meeting! Een avocado barst van de onverzadigde vetten die ervoor zorgen dat er meer bloed naar je hersenen gaat. Meer bloed, meer zuurstof, meer goede ideeën uit jouw koker. 

Het gouden ei

Wil jij een keer shinen met een goed idee? Eet een ei! Een ei is goed voor proteïne en choline. Die eerste zorgt ervoor dat je energie voor tien hebt, die tweede dat je geheugen in vorm is en je makkelijker verbanden legt en bruggetjes slaat. Kom maar door met die creativiteit tijdens jouw vergadering. 

Koffietijd!

Cafeïne zorgt voor een snel reactievermogen en een scherpe blik. Zo ram jij die vergadering er wel door! Tip: drink niet te veel. Bonustip: drink ook zeker niet te weinig. Koekje erbij? Goed idee. Nog beter: pure chocola voor de antioxidanten die dan weer zorgen voor dat bloed naar je hersenen. 

Wist je dat het Melkhuisje tal van mogelijkheden biedt voor lekkere en gezonde snacks tijdens een vergadering? Van koffie en chocola tot groenten uit eigen tuin. Eet smakelijk!

Open jij jouw vergadering tijdens corona in het Melkhuisje?

Smaakt dit naar meer, ben je nieuwsgierig geworden of wil je gewoon even sparren over de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor een goed gesprek via de website of stuur een mailtje. Hopelijk mogen we je binnenkort ontvangen in het Melkhuisje! 

Wil je graag weten welke nieuwigheden we allemaal hebben bij het Melkhuisje dankzij de tijd die corona ons gaf? Lees dan zeker hier onze blog waarin we deze allemaal oplijsten!

Tot snel!