De 10 grootste voordelen van een foodtruck op je feest

BLOG       |       CONTACT        |        OVER ONS        |        FAQ        |      INSPIRATIE

de 10 grootste voordelen van een foodtruck op je feest

Foodtrucks zijn niet langer enkel voor festivals: je kunt ze namelijk ook inhuren op je eigen feest! Ben jij nog niet helemaal bekend met het concept van de foodtruck? Wij zetten voor jou de 10 grootste voordelen op een rijtje.

Voordelen van een foodtruck in het Melkhuisje
De foodtruck als sfeermaker
Foodtrucks zijn echte sfeermakers. Want zeg nu zelf: zo’n omgebouwde trailer in een opvallende kleur en helemaal mooi aangekleed, ziet er toch te gek uit? Veel leuker dan de normale cateringopties. Met een foodtruck kun je precies de stijl of het thema dat bij jouw evenement past, kiezen. En dat is natuurlijk heel belangrijk! Daarnaast moeten mensen zelf hun eten bestellen en halen, wat ervoor zorgt dat ze een klein rondje lopen en zo meer mensen spreken dan wanneer ze de hele avond op één plek aan tafel zouden zitten.
Ontdek geweldig eten!

Foodtrucks hebben de ordinaire snacks naar een ander niveau gebracht! Foodtrucks hebben het mogelijk gemaakt om naast de traditionele hamburgers, hotdogs en frieten ook creatief uit de hoek te komen. Op foodtruckbestellen.be staan op dit moment al meer dan 440 foodtrucks, wat betekent dat de keuze bijna eindeloos is. Van cocktailbar tot Asian street food, van vegan en glutenvrij tot heerlijke ouderwetse wafels: voor iedere smaak en ieder type feest zijn er gigantisch veel opties.

Meer tijd met je gasten
Een foodtruck is in feite een cateraar op wielen: een mini-restaurantje dat op jouw gewenste locatie verse gerechten bereidt. Organiseer je een feest en heb je zelf geen zin om eten klaar te maken, maar spendeer je liever meer tijd bij je gasten? Niet alleen doet deze ‘rollende keuken’ dat voor je, ook hoef je niet zelf rond te lopen met een schaal bitterballen. Iedereen haalt immers zijn eten zelf bij de foodtruck!
Geen hoge kosten, betaal enkel het noodzakelijke

Je huurt al een foodtruck vanaf €175 per dag. Met een foodtruck moet je niet extra betalen voor garçons, afwassers, afruimers etc. Waardoor je enkel de noodzakelijke kosten moet betalen die jij zelf wenst. Bij sommige foodtrucks kan je uiteraard nog steeds extra personeel reserveren zodat alles afgestemd is op jouw feest.

Snel en makkelijk
Als je een feest organiseert dan is één van de belangrijkste dingen de voorbereiding. Alles inrichten en klaarzetten vraagt veel werk en tijd. Een foodtruck staat snel en zonder moeite klaar: gemiddeld hebben foodtrucks twintig minuten nodig om helemaal ‘up and running’ te zijn. Bovendien! Niemand wacht graag op eten, dat is ook een groot voordeel van een foodtruck. Doordat je vooraf beslist wat je in het assortiment wenst, kunnen deze hapjes en snacks op een zeer snelle manier worden bereid. Dit maakt het mogelijk om al je gasten te laten genieten wanneer zij willen.
Laat de hongerige gasten maar komen
Wie zelf wel eens de catering voor een feest heeft geregeld weet: capaciteit is een aandachtspunt. Want je wilt natuurlijk niet dat je gasten uren moeten wachten op hun hapjes, of erger nog: met hongerige magen naar huis moeten. Een belangrijk voordeel van foodtrucks is dan ook het grote productievermogen: veel foodtrucks kunnen tussen de 100 en 200 klanten per uur bedienen!
Fotogeniek decor
Naast het feit dat foodtrucks echte sfeermakers zijn, zijn ze ook ontzettend fotogeniek. Dankzij de bouw en aankleding zijn de trailers van toegevoegde waarde op elke locatie. Want je hoeft er eigenlijk alleen maar een neer te zetten en je hebt al een mooie achtergrond voor foto’s. Maar je kunt ze ook op allerlei manieren aankleden en versieren, zodat het precies binnen het thema van jouw event past.
Seizoensgebonden creatieve hapjes
Veel foodtrucks bieden in de zomer andere menu’s en gerechten aan dan in de winter. Dat betekent dat je het aanbod aan lekkere hapjes en drankjes naadloos kan laten aansluiten op de seizoenen. Dankzij foodtrucks heb je voor ieder seizoen de juiste lekkernij.
Rollende juweeltjes

Zonder een mooie aankleding geen fantastisch evenement. En dat is precies waarom foodtrucks zo ideaal zijn. Want wat ziet er nu leuker uit dan frieten uit een brandweerwagen of ijsjes uit een oud Italiaans busje? Foodtrucks bieden dankzij hun karaktervolle uitstraling toegevoegde waarde aan iedere locatie! Dus of je nu gaat trouwen of op een marktplein staat, een foodtruck is de ideale eye-catcher.

Professionals met passie
Wanneer iemand eten voor je bereidt wil je meestal twee dingen: kwaliteit en creativiteit. Foodtruck houders zijn van nature voedsel liefhebbers met passie voor hun product. Maar dat niet alleen: het zijn ook professionals die weten hoe je voor een groep mensen goed, smakelijk en kwalitatief hoogstaand eten bereidt. Het resultaat? Heerlijke, perfect klaargemaakte en verrassende maaltijden en hapjes!.

Zo, nu weet je al 10 van de voordelen van een foodtruck! Of het nu burgers, pizza’s of de heerlijke Indische keuken is, een foodtruck is een leuke en vooral lekkere cateringoptie voor elk evenement. Heb je vragen over catering tijdens je evenement in het Melkhuisje? Aarzel niet om ze te stellen via een mailtje of het via het contactformulier. Hopelijk zien we jou en de foodtruck van jouw dromen op een event in het Melkhuisje!