Waarom off-site vergaderlocaties je team beter doen presteren

BLOG       |       CONTACT        |        OVER ONS        |        FAQ        |      INSPIRATIE

Waarom off-site vergaderlocaties je team beter doen presteren
Vergaderingen helpen je dagelijkse zaken soepel te laten verlopen, maar ze zijn ook van cruciaal belang bij het nemen van grote beslissingen om je bedrijf vooruit te helpen. Maar al te vaak kunnen vergaderingen vervelend en onproductief worden. Hun frequentie neemt toe, maar ze leveren niet het gewenste resultaat. Nadenken over vergaderingen en hoe deze je personeel en je bedrijf beïnvloeden, is een belangrijke stap om los te komen van je normale ‘vergaderroutine’. Er zijn tal van verschillende ruimtes, technologieën, agenda’s en activiteiten die je kunt implementeren om je vergaderingen te verbeteren. We hebben een aantal manieren bedacht waarop je productievere vergaderingen kunt houden en waarom off-site vergaderingen een positieve verandering zijn om in jouw bedrijf te implementeren.
off-site vergaderlocaties zoals het Melkhuisje laten je beter presteren

Verandering van omgeving

Als je een aantal van je vergaderingen off-site brengt, bied je je medewerkers een welgekomen afwisseling van omgeving. Bijeenkomsten op locatie geven teams een nieuwe energieboost om zich echt te concentreren op het oplossen van problemen. Uit een enquête in Amerika bleek dat 63% van de respondenten vindt dat off-site vergaderingen productiever zijn dan vergaderingen in de werkomgeving.

Een nieuwe en inspirerende omgeving zal creativiteit aanmoedigen. Door je team uit hun dagelijkse omgeving te halen, kan het hen en jou een nieuwe kijk op oude problemen geven.

Tip: Het landschap veranderen is zo’n kleine verandering in het dagdagelijkse kantoorleven, maar het kan een drastische impact hebben op hoe je collega’s denken. Misschien kom je zelfs met een baanbrekende nieuwe richting.

Verhoogde productiviteit

Een vergadering op een externe locatie houden, betekent dat je kan verwachten dat het team meer gefocust zal zijn en dat onderbrekingen minder waarschijnlijk zijn. Je kent de klassieke storende elementen wel: een collega die toch die dringende vraag moet stellen en je uit de vergadering haalt, een dubbel geboekte ruimte, telefoontjes,… Bij een off-site meeting weet je team dat er een locatie is gereserveerd (met kostenplaatje) en dat er een strikte agenda is. Ze begrijpen hoe belangrijk de meeting is. Ze begrijpen dat er een hoog focus niveau van hen verwacht wordt.

Verbetering in inzicht

Off-site meetings stellen werknemers in staat om afstand te nemen van de dagelijkse sleur en na te denken over het grotere geheel. Dat betekent dat het een goed moment is om na te denken over de grote problemen die het bedrijf verhinderen vooruit te komen en te groeien. Off-site vergaderingen zijn een goed moment om je team een ​​beter inzicht te geven in de algehele positionering en strategie van het bedrijf. Door weg te gaan van de normale gang van zaken, kun je ook een stap terug doen en je alleen concentreren op de blokkers, grote ideeën, grote problemen en grote oplossingen. Je team krijgt de perfecte gelegenheid om meer waardevolle bijdragen te leveren aan de langetermijndoelen van het bedrijf. Transparantie over de langetermijnplannen van het bedrijf is essentieel om iedereen gemotiveerd te houden en in lijn te houden met het toekomstplan.

Communicatie-booster

Een off-site vergadering is het perfecte moment voor het hele team om hun ideeën te uiten. Door het hele team bij deze vergadering te betrekken, zorg je ervoor dat eventuele problemen vroegtijdig worden blootgelegd. Iedereen heeft een goed begrip van nieuwe ontwikkelingen. De neuzen staan in dezelfde richting en het is duidelijk hoe elk team zijn rol speelt in het grote geheel. Dit alles voorkomt uiteindelijk fouten en leidt tot meer betrokkenheid, verhoging van de productiviteit en algemeen plezier.

Relaties verbeteren

Een off-site vergadering kan ervoor zorgen dat werknemers zich meer ontspannen voelen. Dit leidt tot verbeterde werkrelaties. Of waarom neem je ook geen korte teambuilding oefening op in je volgende off-site bijeenkomst? Dit soort van kleine oefeningen bieden enorme kansen: teamleden leren elkaar op een andere manier kennen, bestaande relaties worden versterkt, nieuwe relaties kunnen opgebouwd worden, talenten, interesses en vaardigheden worden ontdekt. Allemaal zaken die je niet behaalt tijdens routine vergaderingen op de werkplek. Uiteindelijk is het zo: hoe beter uw team elkaar kent, hoe effectiever ze als team zullen zijn.

Een nieuw soort ‘leren’ stimuleren

Tijdens een off-site vergadering kan je je vergaderstijl variëren en iets nieuws proberen. Een andere omgeving met misschien een grotere ruimte stelt je in staat om interactief leren te bevorderen. Ijsbrekers zijn een geweldige activiteit om iedereen te betrekken. Maar je kunt ook nieuwe manieren van vergaderen introduceren: organiseer een staande vergadering, een vergadering tijdens een potje voetbal of tijdens een stevige wandeling. Verrassende elementen helpen collega’s om duurzame relaties op te bouwen. De algemene moraal en groepsgeest verbetert, wat uiteindelijk jouw bedrijf ten goede komt.

De voordelen van off-site meetings zijn duidelijk. Ze zijn een geweldige manier om de normale werkweek te doorbreken. Met een nieuwe omgeving krijgen je teamleden nieuwe perspectieven, meer vertrouwen en originele ideeën.

Het Melkhuisje biedt jou en je team een authentieke locatie voor al je off-site meetings. Geniet zowel binnen als buiten van ruimte die je absoluut zal inspireren. Wil je al eens een kijkje nemen? Volg ons dan zeker op Instagram! Je kan altijd vrijblijvend reserveren of een mailtje te sturen om te informeren over de mogelijkheden dat het Melkhuisje biedt.