Wat gaat er veranderen aan vergaderen na corona?

BLOG       |       CONTACT        |        OVER ONS        |        FAQ        |      INSPIRATIE

wat gaat er veranderen aan vergaderen na corona?

We vergaderen al anderhalf jaar anders dan we gewend waren en we zijn ons bewust geworden van de voordelen: we hoeven niet meer in de auto te stappen, we hebben geen externe ruimte meer nodig. Online vergaderen scheelt tijd en geld. Maar de andere kant van de medaille wordt ook steeds duidelijker. We ‘voelen’ minder en we missen de echte verbinding. Wat gaat er veranderen aan vergaderen na corona?

Hoe kijkt onze doelgroep post-corona naar zakelijke bijeenkomsten en hoe kan het Melkhuisje zowel online als offline een antwoord bieden op de wensen die er zijn?

Wat gaat er veranderen aan vergaderen na corona

De balans na anderhalf jaar corona

1. Vergaderlocatie wordt eerder geboekt

Voor het corona-tijdperk werden vergaderlocaties gemiddeld 3 maanden vooraf geboekt. Ruimte genoeg voor de aanwezigen was het enige essentiële criterium voor het vastleggen van een vergaderlocatie. Simpel. Sinds corona is dat veranderd, want vergaderlocaties moeten aan strengere voorwaarden voldoenDaarnaast is een fysieke vergadering  iets bijna exclusiefs geworden. Je wilt zeker weten dat de locatie in elk geval een ‘check’ is. Dit betekent twee dingen: 

1

Tegenwoordig worden vergaderruimtes een jaar van te voren gereserveerd voor grote zakelijke bijeenkomsten, voor kleinere bijeenkomsten is de reservatie tijd korter. Wacht dus niet te lang met boeken om verzekerd te zijn van een aangename vergaderruimte!

2

De eisen die aan een vergaderlocatie worden gesteld door de doelgroep, zijn strenger geworden. En terecht. Het Melkhuisje is het ‘nieuwe normaal’ meer dan waard. Sterker nog: ons doel is dat het nieuwe normaal weer regel wordt en jouw live bijeenkomst een blijvende herinnering is die naar meer smaakt.

2. Grote meerderheid verkiest fysieke vergadering boven online meeting

Uit onderzoek blijkt dat 73% van onze doelgroep nog veel meerwaarde hecht aan een live event. Zaken waar een online meeting niet in faciliteert zijn verbinden en netwerken, teambuilding en relaties verstevigen. In een fysieke vergadering ontgaat ons niks. We hebben oog voor de gelaagdheid en juist die gelaagdheid vertelt ons zoveel: een ingeslikte opmerking, een onzeker betoog, een terloops compliment, een aarzelende blik. Het vertelt ons zoveel over wie we zijn, wat we écht willen zeggen. Het is ons podium voor verbinding en ons decor voor diepgang. We hebben ze nodig, die fysieke vergaderingen. Vergaderen na corona? Fysiek heeft de voorkeur!

3. We hebben wat vergaderingen in te halen

Door anderhalf jaar corona hebben vele werknemers hun collega’s lang niet gezien of zelfs  nooit ontmoet. De koffieautomaat momentjes, die grap over die haperende printer; de collegiale apéro’s waar je stiekem naar uitkeek. We hebben zoveel in te halen. We willen die nieuwe collega’s eindelijk een hand geven, we willen elkaar weer in de ogen kijken tijdens de presentatie van de jaarcijfers. Zo’n fysieke vergadering is nodig om elkaar aan te steken met positieve energie. 

Wat heeft het Melkhuisje te bieden voor vergaderen na corona?

Het landschap van zakelijke meetings en vergaderingen is veranderd. Bepaalde wensen zijn versterkt, andere zijn erbij gekomen. Fysieke vergaderlocaties hebben er grote concurrenten bijgekregen: Teams en Zoom. De kunst is om de goede elementen van online te omarmen en de kracht van fysiek vergaderen een nieuw podium geven. The place to be: het Melkhuisje. Want of we nu de online- of offline kant opgaan in vergaderen na corona: het Melkhuisje ontzorgt, denkt mee en faciliteert vol overgave.

Dit kan het Melkhuisje voor je betekenen voor een offline vergadering

Als je een geschikte vergaderlocatie zoekt, dan wil je dat die aan al je criteria voldoet. Vergaderen na corona vraagt om andere wensen dan daarvoor. Dit kan het Melkhuisje voor je betekenen voor een offline vergadering!

Hygiëne en Veiligheid

46% van ons vindt hygiëne en veiligheid het belangrijkste voor een goede vergaderlocatie. Waar hygiëne vroeger stond voor blinkende ruimtes en schone wc’s, staat dit nu vooral voor veiligheid. We willen het risico op een besmetting minimaliseren. Het Melkhuisje zet alle zeilen bij om de vergaderruimte hygiënisch en veilig te houden. Onze zorg, niet de jouwe!

Ruimte en mogelijkheid tot afstand houden

Doordat het Melkhuisje verschillende looproutes heeft, is het altijd mogelijk om afstand te houden. Niet zo gezellig, wel verantwoord. 

Het Melkhuisje pakt de leiding

Als we nadenken over vergaderen na corona dan willen we dat uitbaters van vergaderlocaties de leiding nemen en zich flexibel opstellen, zo blijkt uit onderzoek. De uitbaters moeten weten welke regels er gelden met betrekking tot veiligheid en hygiëne en moeten daar het voortouw in nemen. Zolang de situatie onzeker blijft, moet je als klant een boeking kunnen annuleren; je moet een meeting kunnen verzetten wegens ziekmeldingen. Je moet als klant mee kunnen bewegen met de krukken van de coronatijd. Het Melkhuisje beweegt, denkt en doet met of voor jou. 

Wij zorgen ervoor dat jij je doel bereikt

Waarom komen mensen bij elkaar op een vergaderlocatie? Onze doelgroep vindt het vooral belangrijk om te verbinden en om kennis met elkaar te delen. 73% om precies te zijn, weet je nog? Elk doel vraagt om een specifieke aanvliegroute en daarom is het zo belangrijk dat je als vergaderlocatie dit doel op je duimpje kent. 

Dit doel willen wij kennen voor jij het Melkhuisje binnenstapt, zodat we hier samen met jou naartoe kunnen werken. Doel gesteld? Dan regelen we alles om dit doel te realiseren. We inspireren, we ontzorgen. Het Melkhuisje, daar waar mensen thuiskomen….. Dat dus!

Dit kan het Melkhuisje voor je betekenen voor een online vergadering

Voor het vergaderen na corona zal online vergaderen meer dan ooit bij ons leven horen. De voordelen van online vergaderen moeten we omarmen. Het kost minder tijd, het is kostenefficiënt, het is milieubewust. De combinatie van online en offline haalt het beste in beide naar boven: een hybride event is een (deels) fysieke bijeenkomst met versterkende online elementen. Hybride events hebben een opmars gemaakt en zijn niet meer weg te denken. 49% van onze doelgroep verwacht in 2021 veel hybride meetings te organiseren. 

Dat treft want ook daarvoor ben je bij het Melkhuisje aan het juiste adres. Niet alleen hebben we alle technische apparatuur in huis, ook werken wij nauw samen met een partner die gespecialiseerd is in meer complexe hybride vraagstukken. Een keertje sparren over de mogelijkheden? Graag! Online, offline: gooi maar over de schutting!

Zullen we de vergadering openen?

Het is duidelijk: het landschap van de vergaderingen en zakelijke events is veranderd door corona. Voor corona dachten we niet na over de veelvoud van fysieke bijeenkomsten; tijdens corona hebben we even ter plaatse getrappeld en kreeg ook online een grote rol. Hoe we zullen vergaderen na corona weten we niet op lange termijn. Hoe we het willen is duidelijk: online als het handig is maar om echt te kunnen verbinden, verkiezen we nog steeds een (deels) fysieke bijeenkomst boven een virtuele.

Er wordt eerder geboekt, er wordt meer gevraagd van een vergaderlocatie. Wij zorgen voor het netjes volgen van de maatregelen, de perfecte service en de ideale setting om jouw doel na te streven. Voor dat vroege boeken, hebben we jou toch echt nodig…. Hoe? Gewoon zo