Wat “Outside of the Box” denken nu echt is

BLOG       |       CONTACT        |        OVER ONS        |        FAQ        |      INSPIRATIE

wat “outside of the box” denken nu echt is

Een van de meest gebruikte uitspraken in de bedrijfswereld is “outside of the box denken”. Het wordt verondersteld creatief, vrij en buiten de gebruikelijke paden te denken. Het is het soort denken dat veel aandacht trekt en ook zeer gegeerd is. Want jammer maar helaas, machines kunnen dit nog steeds niet… (Misschien ook maar goed…)

“Outside of the box denken” gaat over het zoveel mogelijk wegnemen van beperkingen. Dat is wat innovatief denken met ons doet!

Wat “Outside of the Box” denken nu echt is

Hieronder vind je ​​3 strategieën die je kunnen helpen ‘outside the box’ te denken:

Elimineer doelgerichtheid van je denken

Als je hetzelfde doel nastreeft waar iedereen naar streeft, zullen je schoten eindigen waar elk schot eindigt. Als je dezelfde aarde bewerkt als iedereen anders, dezelfde zaden plant die iedereen plant, en hetzelfde water gebruikt als iedereen gebruikt, krijg je dezelfde tuin.

Mijn punt is dat zodra je een doel in je denken introduceert, je een beperking introduceert. Je geest heeft nu een richting en het zal geneigd zijn die richting uit te gaan. Dit is de reden waarom zoveel bedrijven externe consultants inschakelen om nieuwe ideeën te ontwikkelen. De consultants dragen niet de last van beperkingen op hun denken. Ze kunnen dromen en bieden nieuwe ideeën die mensen enthousiast maken en leiden tot innovatieve lanceringen.

Ideëen ontmoeten ipv verzinnen
In plaats van ‘met ideeën komen’ – wat meer een daad van creatie is, kun je beter denken dat je alleen maar ideeën tegenkomt. Je bent niet aan het creëren, je bent gewoon aan het browsen. Dat is een echt verschil in mentaliteit, maar ooh zo mooi! Je zult verbaasd zijn over het verschil dat dit kan maken. Het neemt een last van je schouders om niet iets te hoeven maken, maar om er gewoon op te stoten.
Denk breed na

Houd elke denkwereld open. Aardrijkskunde, religie, financiën, kubistische schilderkunst, archeologie. Geef niets de stempel als niet-gerelateerd of niet-verbonden. Oplossingen voor problemen komen heel vaak uit heel andere denkwerelden! Uit een andere ‘box’. Heerlijk is dat, als die verbinding tot stand komt!

De boodschap hier? Blijf breed in je denken. Geef geen stempel aan dingen die niet verbonden lijken. Houdt je zintuigen open! De voordelen voor je denken kunnen enorm zijn.

Maandelijks stuurt Het Melkhuisje nuttige tips en artikels de wereld in via de nieuwsbrief. Zo dragen we graag ons steentje bij aan een hartverwarmend en verbindend leven in al haar facetten!