Zo kan je de resultaten van je vergadering verbeteren met natuur

BLOG       |       CONTACT        |        OVER ONS        |        FAQ        |      INSPIRATIE

zo kan je de resultaten van je vergadering verbeteren met natuur

Het idee van benarde vergaderingen in dichtgetimmerde kamers behoort gelukkig al een tijdje tot ons collectief business-verleden. We hebben lang gedacht dat afleiding – zelfs ramen – ervoor zorgden dat werknemers en aanwezigen zich niet konden concentreren. Maar tal van nieuwe onderzoeken bewijzen dat het tegenovergestelde eigenlijk waar is. Dankzij deze informatie kan je de resultaten van je vergadering verbeteren met natuur!

Zo kan je de resultaten van je vergadering verbeteren met natuur
Hoe de natuur kan helen

In een recent experiment in Japan, kregen de deelnemers de opdracht om in een bos of in een stedelijk centrum te wandelen. De resultaten toonden aan dat degenen die in bossen liepen een significant lagere hartslag hadden en een hogere hartslag variabiliteit. Specifiek wil dat zeggen dat ze meer ontspannen waren en ook minder stress voelden. De boswandelaars rapporteerden betere gemoedstoestanden en minder angst dan de stedelijke stappers. 

Tech-onderbreking

We leven in een (zakelijke) samenleving die gekenmerkt wordt door “sensorische overbelasting”. We zijn 24/7 geconnecteerd en bereikbaar en hebben massale hoeveelheden aan informatie binnen handbereik. Wetenschappers zijn er van overtuigd dat onze hersenen niet gemaakt zijn voor dit soort informatie bombardementen. Dit resulteert vaak in een overweldigend en opgebrand voelen. Het tegengif? Aandacht-herstel! Onderzoeker David Strayer, van de Universiteit van Utah, gelooft dat in de natuur zijn onze uitgeputte aandacht herstelt. Bovendien is hij ervan overtuigd dat de natuur vervolgens de creatieve delen van onze hersenen weer energie kunnen geven.

Creativiteit groeit en bloeit

“Als je je hersenen hebt gebruikt om te multitasken – zoals de meesten van ons het grootste deel van de dag moeten doen – en je maakt dan een wandeling in de natuur, zonder alle gadgets, smartphones en toeters en bellen, dan ben je in staat om de prefrontale cortex zichzelf te laten herstellen”, zegt onderzoeker David Strayer van de University of Utah. “Na dit herstel zien we boosts in creativiteit en probleemoplossend denken, en ervaren veel mensen een gevoel van welzijn.”. In nog een andere studie van David Strayer wordt gezegd: hoe meer je loskomt van de stress van het dagelijks leven en hoe meer tijd je buitenshuis doorbrengt, hoe groter je creativiteit zal zijn.

De wetenschap achter de aannames

Stanford University deed onderzoek waaruit men concludeerde dat wanneer mensen tijd doorbrengen in de natuur, ze een verandering ervaren in hun kijk op tijd. In plaats van druk te ervaren door tijd of een gebrek aan tijd, hebben ze het gevoel dat ze ‘tijd in overvloed’ hebben. De mentale toestand van tijd-in-overvloed helpt niet alleen om stress te verminderen en te vertragen, maar ook om creatieve inspiratie te vinden. Natuurlijke settings, zoals parken, aangelegde bossen en publieke tuinen zijn dus ook (misschien onbewust) uitgevonden om het geheugen te stimuleren, creatieve blokkades te overwinnen, de hersenfunctie te verbeteren en de mentale gezondheid te verbeteren.

Theorie in de praktijk bij het Melkhuisje

Een voorbeeld van al dit onderzoek dat in de praktijk wordt gebracht, is het melkhuisje in Bonheiden. Het is onze manier om uit te leggen dat “wegkomen” grote voordelen kan hebben voor “aan het werk gaan”. We weten dat de natuur kwaliteiten heeft die het succes van een vergadering of zakelijk evenement kunnen verbeteren door haar bezoekers te helpen met focus, duidelijkheid en creativiteit. De flexibele vergaderruimte, prachtige eetbare tuin en mogelijke buitenactiviteiten, maken de beslissing om je volgende vergadering hier te hosten gemakkelijk! Zo kan je de resultaten van je vergadering verbeteren met natuur. Je kan het Melkhuisje volledig vrijblijvend reserveren of neem contact met ons op via de website of via mail.